Nestje Rafeiros do Alentejo

Onze honden

Wie zijn wij?

Eind 2004 zijn wij, Ruud, Pamela en onze 2 zoons Nick en Jay (destijds 7 en 12 jaar oud) naar Portugal geëmigreerd en wonen sinds April 2006 in ons zelf gebouwde huis te São Luis in het schitterende kustgebied van de Alentejo.
Over al onze ervaringen van de eerste jaren kunt u meer lezen op ons, tot 2015 bijgehouden, weblog Ons Portugal Avontuur…

We hebben altijd veel honden en katten gehad en nadat onze Duitse herder Jack in 2018 plotseling was overleden, hebben we besloten een Rafeiro do Alentejo aan te schaffen. Mijn man is altijd al gecharmeerd geweest van St. Bernard achtige honden en de Rafeiro komt daarbij zeer in de buurt. Ikzelf was nog wat terughoudend; ik ben van huis uit meer een kattenmens en deze grote honden kende ik alleen als de agressieve, hard blaffende honden achter een hek.
Maar na het bezoeken van een nestje hier in de buurt, waarbij ook 3 volwassen honden rondliepen, welke zeer rustig en ontzettend lief waren, was ook ik om en hebben we een reutje van 8 weken oud meegenomen en de naam Boef gegeven.

Inmiddels is Boef 3 jaar oud en aangezien begin dit jaar onze andere grote lieve hond Lucky (kruising tussen een Duitse herder en een Rafeiro) helaas op 8 jarige leeftijd overleden is, wordt het weer tijd voor een tweede grote hond erbij en dat wordt dus Chica. Zij komt, in tegenstelling tot Boef, uit een geregistreerd nest, met alle benodigde papieren en stamboom.

Omdat we inmiddels zo gecharmeerd zijn van dit ras, hebben we besloten mee te gaan werken met het in stand houden van deze prachtige honden en hopen dan ook over zo’n jaar of 2 een nestje te krijgen van Chica, uiteraard ook weer geheel geregistreerd en met stamboom. We kunnen haar tegen die tijd helaas niet laten dekken door Boef, aangezien hij niet de benodigde papieren heeft, maar dat zal dan gaan gebeuren door een andere, bij de vereniging geregistreerde, reu.

De komende jaren zullen we een blog bij gaan houden over het opgroeien van Chica, zodat iedereen haar kan volgen en misschien over 2 jaar ook haar eerste nestje kan zien. Mocht u dan ook geïnteresseerd zijn in één van haar puppies, kunt u altijd contact met ons opnemen!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com