Chica

7 Kilo in 5 weken!!

Chica en Spook

Vorige week de laatste inenting voor Chica. Ze groeit goed, woog 18 kilo en dat was 7 kilo meer dan 5 weken geleden, flinke groeispurt dus!
Ze is zo aandoenlijk, lief, knuffelig, maar o zo ondeugend. Ze heeft de vervelende gewoonte om op haar achterpoten tegen de tafel (en sinds kort het aanrecht) te gaan staan. Op onze tafel staan de kattenbakjes, juist om te voorkomen dat deze door de honden leeggeroofd worden. Nou goed, daar heeft Chica dus dé oplossing voor… Héél vervelend en we krijgen het (nog) niet afgeleerd.

Wel luistert ze, tot onze verbazing, heel erg goed naar ‘hier’. Dat is toch wel het belangrijkste comando, dus hier zijn we dan ook erg blij mee. Elke keer als ze netjes komt, denk ik nog steeds, ach, zal wel een foutje zijn en gewoon toeval dat ze netjes komt. Maar écht, ze komt elke keer weer net zo netjes!

Wat ze ook nog even af moet gaan leren, is het tegen iedereen opspringen bij binnenkomst. Is natuurlijk schattig, dat enthousiastme, maar als ze straks rond de 35/40 kilo weegt, is het niet zo schattig meer. Afleren dus!

Chica is nu ook al een paar keer meegeweest naar buiten om even ook wat aan haar socialisering te werken en dat gaat perfect. Ze loopt keurig rustig naast me aan de riem en gaat rustig liggen als dat nodig is. Prima dus! Niet dat ze in de toekomst nog vaak meegenomen zal worden, maar het moet nu natuurlijk wel aangewend worden. Ook ritjes in de auto zijn geen probleem. Ook daar is ze rustig en ze wordt gelukkig niet wagenziek, ook wel zo handig.

Cheeta is veranderd naar Spook

Onze andere terrorist heeft inmiddels de definitieve naam ‘Spook’ gekregen. En een spook, dat is ze! Écht voor niets en niemand bang, begint nu ook Chica uit te dagen en zodra één van de andere katten binnenkomt, wordt deze meestal ook direct besprongen. Nu het ’s nachts wel iets koeler wordt, komen bijna alle katten wel naar binnen en deze beginnen Spook ook al iets meer te accepteren, dus dat is ook wel fijn. Mannetje heeft zelfs weer een paar keer ’s nachts bij me gelegen, dat was zo’n beetje 4 maanden geleden voor het laatst (vóór de binnenkomst van Spook).
De grote foto bovenaan dit bericht, was de eerste keer dat Chica en Spook bij elkaar lagen te slapen, hoe schattig…

Etenstijd
09-11-2021
Etenstijd
02-11-2021

Je houd misschien ook van..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com