Chica

Bijna alweer 1 jaar oud

onze honden
Eerste loopsheid

We zijn inmiddels alweer een paar maanden verder. Chica heeft haar eerste loopsheid (eind april) gehad en dat viel allemaal reuze mee. Hier en daar vonden we af en toe een bloedspatje op de grond, meer eigenlijk niet. We hebben dat met eerdere honden wel anders meegemaakt.

Omdat Ruud natuurlijk een paar maanden uit de running is geweest, hebben we nog geen mogelijkheid gehad om een kennel te maken en dus moest er wel even een tijdelijke oplossing voor Boef worden bedacht. Boef mag, vanwege zijn heupproblemen en het niet hebben van papieren, Chica niet bevruchten. Vanwege die heupproblemen willen we hem ook eigenlijk niet castreren, uit angst dat hij dan in gewicht zal toenemen.
We hebben daarom ervoor gekozen om hem chemisch te castreren en dat bleek een prima oplossing. Eind februari heeft hij bij de dierenarts een injectie gekregen en daarmee is hij voor ca. 6 maanden ‘gecastreerd’. Geen verdere omkijken naar en heeft ook niet tot gewichtstoename gezorgd, dus misschien houden we een gehele castratie toch nog als een optie in gedachte.

Onze Spyke

Dan ons kleine hondje Spyke. Hij begint nu écht oud te worden. Op de foto hierboven liggen ze heerlijk gezamenlijk op het grote kussen. Hij is nu ruim 15 jaar en begint nierproblemen te krijgen. Hij wordt ook verschrikkelijk mager, maar eet en drink goed, kijk nog heel alert uit zijn ogen en ook zijn vacht glimt nog prachtig, maar wordt dus wel steeds magerder. Qua eten krijgt hij tegenwoordig misschien wel wat extra lekkere dingen, zodat hij dagelijks toch zijn portie naar binnen krijgt.
Ook heeft hij gelukkig, sinds het overlijden van zijn vriendje Rembo, geen zichtbare rouwproblemen gehad. Gezien zijn huidige toestand, houden we wel rekening met een spoedig afscheid, maar hopen toch zeker nog wel op een paar fijne maanden.

Steeds meer een waakhond

Nu de zomer weer in aantocht komt, zijn de twee grote ’s nachts buiten. Vanwege de leeftijd van Chica mochten ze deze winter nog wel ’s nachts binnen verblijven, maar nu is ook Chica er wel aan toe om voornamelijk buiten te zijn. Ze laat dan ook zien dat ze inmiddels een goede waakhond begint te worden.
Verder blijft ze nog steeds behoorlijk ondeugend, zoals een echte tiener. Ze vindt het nog steeds fantastisch om met Boef te spelen (lees: te pesten). Ze hangt regelmatig in zijn nek en staart en dit alles met goedkeuring van Boef. Wel heeft ze al 3 halsbanden van Boef aan gort geknaagd! Nu heeft Boef even een tijdelijke halsband met spikes en dat lijkt te werken; deze is nu al een paar weken nog in tact.

Halsband Boef
Nieuw gekochte halsband; levensduur 2 dagen
Chica en Spook
Chica en Spook (al een tijdje terug)
Boef en Chica
Al net iets groter dan Boef…
Snel gegaan

Chica is nu dus bijna alweer 1 jaar oud; 23 juni. Wat is dat jaar weer snel voorbij gegaan. Inmiddels uitgegroeid van een lieve donzige pup naar een lieve ondeugende volwaardig hond. Uitgegroeid is ze nog niet, maar alle verhoudingen zijn nu wel zo’n beetje in proportie. Nog een jaar en dan mag ze officieel een nestje krijgen…

Je houd misschien ook van..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com