Chica

Jawel, het past nog steeds

Chica en de stoel

De zomer gemist

Het laatste bericht was alweer een behoorlijke tijd geleden, van mei om precies te zijn. Ik zal dan ook meteen even een flinke update geven.

Eerst even in het kort waarom het zo lang heeft geduurd…
Vanwege persoonlijke omstandigheden moesten we in juli plotseling naar Nederland. We hadden verwacht zo’n 10 dagen daar nodig te hebben om één en ander te regelen, maar dat zijn bijna zes weken geworden.
Onze jongste zoon heeft in de weken op ons huis en op de beesten gepast, waar we zeer dankbaar voor zijn; Hij had tenslotte nét de sleutel van zijn eigen huis gekregen en had daar pas een paar weken in kunnen vertoeven en moest toen weer naar zijn ouderlijk huis…

Tijdens onze afwezigheid heeft er ook nog een brand gewoed op ons terrein. Gelukkig stond de wind de goede richting uit, van ons huis af en zijn er geen menselijke of dierlijke gewonden gevallen en is met ons huis ook alles oké. Helaas is de brand waarschijnlijk vlak naast onze container, gevuld met al het gereedschap van Ruud, ontstaan en is deze aan de zijkant, net waar blikken verf, wat benzine en andere brandbare stoffen stonden, zó heet geworden dat de boel is ontploft en de volledige container wel is afgebrand. Het was een behoorlijke happening in het dorp, meerdere helikopters, vele brandweerauto’s en -mannen en een hoop politie.

Spyke…

Met onze lieve oude Spyke ging het natuurlijk al een tijd niet zo goed meer, althans hij at nog prima, was zelfs nog best actief, maar hij was eigenlijk alleen nog maar een pakketje botten wat door zijn velletjes bijeen werd gehouden. Hij heeft onze terugkomst vanuit Nederland dan helaas niet gehaald. Onze beide zoons hebben hem, eind juli, bij de dierenarts vredig laten inslapen en hij heeft een mooi plekje in onze tuin, vlakbij Lucky, gekregen.

Onze lieve oude Spyke
Lieve, lieve Spyke, rust zacht.

Ook nog iets positiefs

We hebben heel plotseling het land van onze buren kunnen kopen, met daarop een huisje in goede staat en mogelijkheid tot ombouwen van 2 schuren tot 2 appartementen. Dit alles zullen we in de toekomst, als alles af is, gaan verhuren.

Dan Chica

Goed, tijd om verder te vertellen over Chica.

Ze is inmiddels echt een goede waakhond te worden. Samen met Boef zijn ze de nachten buiten, waar ze goed waken. Meestal liggen ze op hun bed onder onze alpendre, maar bij onrust zijn ze beiden paraat. Het verbaast ons wel nog steeds hoeveel Boef van haar accepteert. Ze kan hem echt behoorlijk sarren, maar hij ondergaat het allemaal gelaten. Wel blijft Chica respect voor hem hebben, Boef is en blijft de baas.
Inmiddels is Boef voor een tweede keer chemisch gecastreerd, want Chica’s tweede loopsheid zal eerdaags wel weer beginnen. Zal nog best lastig zijn, het geschikte moment van dekking uit te vinden volgend jaar. Het zal toch door Reu, via de vereniging, moeten worden geregeld. Eén met de juiste papieren, maar van een andere bloedlijn. En ik betwijfel of er hier in de buurt zulke reuen te vinden zijn. We gaan het zien, tegen die tijd.

Zoals op de foto bovenaan deze pagina te zien is, ligt Chica nog altijd graag in d’r stoeltje. Ook al wordt het toch wel ongemakkelijk, ze kruipt er toch steeds weer op.
Bij de laatste inenting woog ze inmiddels 35 kilo, nog maar 5 kilo minder dan Boef. Inmiddels is ze wel al groter dan Boef, nét een paar centimeter hoger.

Samen op het kleed

Luna

Sinds dit weekend hebben we ook weer een nieuwe pup in huis. Nu beide kleintjes ons dit jaar helaas hebben verlaten, wilden we toch wel nog een kleintje er naast. En dat is Luna geworden, een Jack Russell vrouwtje. Niet zuiver, geen papieren etc. dat vonden we niet nodig. Ook zullen we met haar niet gaan fokken, ze is hier gewoon voor de ‘fun’.
Op dit moment is ze 8 weken en vanaf het moment dat ze hier binnenkwam, voelde ze zich meteen thuis en is ze volledig, door alle beesten, geaccepteerd.
Chica vindt het prachtig en wil continue met haar spelen en dat doet ze dan zo zachtjes, dat is echt ontzettend leuk om te zien. Boef houdt het van een afstandje in de gaten, vindt het wel best, maar bemoeit zich er verder niet mee. Luna heeft dan ook groot respect voor Boef en herkent in hem ook duidelijk de baas.

We denken dat Chica een hele goede moeder zal worden, als je ziet hoe ze nu met Luna omgaat.

Luna
Luna

Gauw meer nieuws, hopelijk niet weer pas na een half jaar.

Je houd misschien ook van..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com